Cégtörténet

1991
Az osztrák Greenteam Consult Planungs-GmbH, tevékenységének magyarországi kiterjesztésére, dr. Alpár Tiborral közösen irodát alapít Szombathelyen.
Az új cég neve: Greenteam Timber Iparfejlesztő és Kereskedelmi Kft., tevékenységi köre: faipari technológiákkal és termékekkel, gépekkel, valamint a környezetvédelemmel kapcsolatos tervezés, gyártás- és gyártmányfejlesztés és kereskedelem.

1992
A Greenteam Consult Planungs-GmbH egyenlő arányban eladja az üzletrészét a két másik tagnak.

1993
Egy korábbi beruházás közös lebonyolítása után a cégvezetés elfogadja a tömörfa-megmunkáló gépek piacvezetőjének, a németországi Weinig faipari gépgyártó-csoport (akkor még csak: Weinig, Waco, Dimter, Grecon) felkérését a cég dunántúli és budapesti képviseletére. Már ebben az évben sikerül egyes partnereinket nagy értékű gépekkel ellátni.

1994
Elkezdjük a Jowat ragasztóanyagok forgalmazását Magyarországon.

1995
Dr. Karl Schechtner eladja tulajdonrészét, az érdemi munkát eddig is végző Alpár Dénesnek, dr. Alpár Tibor fiának, aki egyben az új ügyvezető is. A cég új neve: Greenteam Iparfejlesztő és Kereskedelmi Kft. Részben megváltozik a cég tevékenységi köre is: a környezetvédelmmel kapcsolatos tevékenységeket kiváltja a vegyiáru (ragasztóanyag) nagykereskedelem.

2000
A forgalmazott termékskála kiterjesztésének illetve teljesebbé tételének érdekében elkezdjük a Polzer faipari prések, enyvfelhordók és felületkezelők hazai forgalmazását.

2001
A Weinig Csoport tagjává válik a hasítás-specialista Raimann, melynek berendezéseivel így  tovább bővül kínálatunk.

2002
A piaci hiány betöltésére elkezdjük a ProLogic ablaktervező és gyártásirányító szoftver forgalmazását.
Elkészül az új, jelenlegi telephelyünk. A korszerű irodák és tárgyalók mellett tágas bemutató terem várja érdeklődő ügyfeleinket. Itt kap helyet az előírásoknak teljes mértékben megfelelő, új ragasztóanyag raktár is.

2003
Megkezdjük a Stegherr faipari gépgyártó termékeinek forgalmazását, újabb lépést téve a faipari gépfelhasználók teljeskörű kiszolgálása felé.
A ragasztóanyag-felhasználóink segítésére elkezdjük a Pizzi enyvfelhordó kellékek ill. készülékek forgalmazását.

2006
15 éves a Greenteam.

2006 - 2008
Weinig cég 2006-ban bevezeti a kiemelkedő teljesítményt nyújtó képviseletek díjazását.
A Greenteam Kft. munkatársai egymást követő három évben felülmúlják a Weinig gépgyár elvárásait, így bronz, ezüst ill. arany kitüntetésben részesül a Greenteam Kft.

2008
Az élzárásban folyamatosan növekvő minőségi elvárások hatására megkezdjük a Riepe cég szóróberendezéseinek és folyadékainak magyarországi bevezetését és kizárólagos forgalmazását.
Ebben az évben cégünk új ágazattal bővítette tevékenységét. Laptermékek megmunkálásához teljes technológiai beruházást hajtott végre. A termelő tevékenységgel bútoripari félkész termékek beszállítását látjuk el kész terméket előállító cégek számára.

2016
25 éves a Greenteam.
2016. január 1-től a Greenteam Kft. a Weinig Csoport kizárólagos magyarországi képviselője.

2023
Megszüntetjük a Weinig cégcsoport berendezéseinek forgalmazását.
A fő termékkört a továbbiakban a Jowat ragasztóanyagok, Riepe tisztítórendszerek és a Pizzi enyvfelhordó berendezések képezik.


 
Bezárás