Hibakiejtés 80 mm-től

Hibakiejtés 80 mm-től
(Magyar Asztalos 2012/09)

A bemutatott cég ajtófrízek gyártására specializálódott, de emellett gyártanak szegély- és díszléceket is, melyeket elsősorban fenyő fűrészáruból készítenek. Az emelkedő alapanyagárak a kihozatal növelésére sarkallták a vállalkozás tulajdonosát. A Weinig-gel való tárgyalásokat követően esett a választás az Opticut FJ 450+II80-ra. Ez a darabolófűrész nemcsak magas vágási teljesítményéről nevezetes, hanem arról is, hogy képes akár a 80 mm-es hibakiejtési hosszok elvégzésére. A termelőüzemet az új berendezés beszerzése versenyelőnybe hozta konkurens gyártókkal szemben. A korábbi technológiájuk csak 150 mm-es minimális darabolási hosszot tett lehetővé ,az új gép kedvezőbb paramétere (80 mm) számottevően lecsökkentette a veszteséget, ezzel párhuzamosan a kihozatal növelésével cca. 20% nyersanyagot spóroltak meg, amit közvetlen a késztermék mennyiségében és versenyképes árában érvényesíthettek.
A meglepően rövid hibakiejtés a Weinignél nem új keletű technológia, a szabadalmaztatott anyagtovábbító rendszerének továbbfejlesztéséből adódik. Az alapanyagot görgők továbbítják a darabolófűrészek felé. A görgősor egy pillanatra megállítja a faanyagot, és a körfűrészlap a másodperc tört része alatt elvégzi a keresztvágást. Az OptiCut 450-es széria maximális előtolási sebessége 450 m/perc, melyre akár már 600 mm-es hosszon is fel tudja gyorsítani a daraboló alapanyagot.
E magas teljesítmény nagyrészt a csúszásmentes felületű görgőknek köszönhető, melyekből többféléből is választhatunk a feldolgozandó alapanyag felületétől függően. A darabolási sebesség magas teljesítménye azonban nem megy a méretpontosság rovására, az a +/-0,5 mm-es határon belül marad. A Weinig új fejlesztésénél – az OptiCut 450FJ+II80-nél – egyrészről ezeknek az előtológörgőknek az átmérőjét csökkentették, másrészről az alsó hengerek távtartóinak távolságát is lerövidítették. Az eredmény a rövidebb darabolási hossz lett.
A darabolófűrész másik nagy gazdasági előnye a berendezésen használt optimalizálóprogramban rejlik. Az előre betáplált paraméterek alapján nemcsak a hibás faanyagot ejthetjük ki hatékonyan, de a kívánt méretű alkatrészek a megfelelő választékban is beállíthatók. Ez különösen előnyös lehet a különböző táblásított termékek gyártásakor. Így nemcsak a hibás faanyag kerül ki a termelésből, hanem az elvárt alkatrészhosszok is a megfelelő összetételben termelhetők. Az otimalizálóprogram lehetőséget teremt kihozatalnövelés javítására. A berendezés teljesítményadatai bármikor lekérhetők, elemezhetők és az értékkihozatal ennek függvényében tovább javítható.
Az ausztriai alapanyaggyártó üzemben a korábban beüzemelt darabolófűrészt is megtartották a piacon felmerülő kapacitási igényt kihasználva. A két darabolófűrész teljesítményét egy ügyes technológiai megoldással összehangolták. A fahibákat krétával jelzik, majd az alapanyag ezek után egy lapszkenneren halad át. A szkenner az alkatrészhosszokat beméri, majd azt optimalizálja, és ez alapján vezérli az anyagtovábbító berendezést, ami két irányban válogatja szét a feldolgozandó fűrészárut. A hosszabb darabolási hosszal rendelkező faanyagok kerülnek a korábban üzembe helyezett OptiCut 350-re, míg a rövidebbek elsősorban az új, OptiCut 450FJ+II80-ra. A gépkettős közös munkájának köszönhető az üzem jelentős kihozatalnövekedése.
teljes cikk