Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek Faanyag optimalizálás
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Faanyag optimalizálás
Értékteremtő Weinig-rendszerek
A legek tárháza
Az OptiCut S90 XL újra bizonyított
Tömörfa-feldolgozás Weinig minőségben
Többet kihozni a fából
Először élőben a Superdrill
Rugalmasan egyedit
Ahol minden méret rugalmasan gyártható
Két művelet, egy munkamenet
Hibakiejtés 80 mm-től
Darabolófűrészek újabb opciókkal
Tökéletes rugalmasság
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
LIGNA 2021.
HANNOVER 2021. 09.27.- 10.01.

A LIGNA a világ vezető faipari és fafeldolgozó üzemek, gépek és szerszámok szakkiállítása. Idén új időpontban, - a koronavírus járvány miatt - ősszel várja az újdonságok iránt érdeklődőket.
Vinop 1.2.1.
VINOP-1.2.1-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása pályázat »
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
ÖSSZES HÍR
Faanyag optimalizálás

...vagyis azon technológiák összefoglaló kifejezése, melyek a rendelkezésre álló faanyag megadott szempontok alapján lehető legkedvezőbb (legkevesebb hulladékkal járó, vagy legmagasabb értékkihozatalt jelentő, stb.) feldolgozását segíti elő.


Szempontok

A másodlagos faipar kiinduló alapanyaga a deszka vagy palló fűrészáru. A faanyag nem egy meghatározott, folyamatosan állandó méretekkel rendelkező, homogén alapanyag, hanem mérete és alakja folyamatosan változik, inhomogén, és hibáktól sem mentes. Ezért minden egyes darab palló ill. deszka felosztása más-más módon lesz a leggazdaságosabb. A döntéshozatal és az eltérő méretekhez történő alkalmazkodás viszont időigényes, így a termelékenység kárára megy. Mi abban segítünk Önnek, hogy megtalálja a leggazdaságosabb megoldást, az Ön gyártására szabva, egyszerre termelékenyen és magas kihozatallal.


Hogyan készül?

Régóta kérdéses, hogy mivel kezdődjön a faanyag felosztása? A hosszirányú hasítással, vagy a keresztirányú darabolással? Az ez irányú kutatások - néhány kivételes esettől eltekintve - a hasítást ajánlják első lépésként, hiszen így a hiba és a faanyag széle közötti rész nem vész kárba, valamint a daraboláshoz hosszabb alkatrészek állnak rendelkezésre, így az jobban optimalizálható.

A hasítás történhet szalagfűrészen, körfűrészen vagy sorozatvágón. A legjobb vágásminőséget és termelékenységet a sorozatvágó adja. A vágáskép adott faanyagra igazításához szükség van arra hogy a fűrészlapok helyzete üzem közben változtatható legyen. Minél nagyobb az üzem közben állítható lapok száma annál jobban növelhető a kihozatal. 4 db rögzített lappal használt hagyományos sorozatvágóhoz képest egy mozgatható lap esetén kb. 7,6 %-kal, két mozgatható lap esetén kb. 8,6 %-kal, 3 estén 9,7 %-kal, és ha mind a négy lap mozgatható 10,8%-kal nő a faanyag-kihozatal. A kihozatal-növekmény mértéke függ a kiinduló faanyag és a késztermékek minőségi és geometriai tulajdonságaitól.

A hasítást követi a hosszravágás a darabolás során. Ezt a hagyományos inga- vagy billenőasztalos körfűrészekkel csak nagy odafigyeléssel lehet a mai kor kihívásainak megfelelő gazdaságossággal végezni. A dolgozónak ugyanis első látásra és lehetőleg pillanatok alatt el kell döntenie, hogy az adott faanyag hogyan osztható fel a legjobban? Odafér-e a közé a két hiba közé egy adott hosszúságú darab, vagy sem? Mi az értékesebb: egy rövidebb jobb minőségű, vagy két összességében hosszabb, de rosszabb minőségű fríz? Mindezt egész napon át! Sokszorosan bizonyított tény, hogy az automatikus darabolófűrészekkel (természetesen csak megfelelő szoftver és gépszerkesztés esetén) növelhető a faanyag-kihozatal, de még inkább az értékkihozatal. Nem is akármennyivel: a kézi, fix méretekre daraboláshoz képest, többféle hosszméret és legalább két minőség esetén, akár 20 %-kal!

Az faanyag-kihozatal a leeső, méreten aluli darabok hossztoldásával a táblásított vagy tömbösített anyagok ill. alkatrészek készítéséhez, tovább növelhető.

Elgondolkodott? Kérje tanácsunkat az Ön gyártásának még hatékonyabbá tételéhez! Szívesen segítünk!


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére